Száz teherautó foglalja el hétfő napközben a fővárosi Felvonulási teret az Ajtósi Dürer sor és a Damjanich utca közötti szakaszon, tiltakozva a tehergépkocsikra bevezetett útdíj ellen – tudta meg az InfoRádió.

A fuvarozók egyik problémája, hogy ha nem fizetnek a behajtási engedélyért, nem használhatják Budapest útjainak nagy részét. A demonstrációval azt szeretnék elérni, hogy a főváros adjon nekik két hónapos türelmi időt, amelynek során mindkét fél számára megfelelő megoldást találhatnak – mondta Klinka László, a Közúti Fuvarozók Érdekvédelmi szervezetének képviselője .

A hétfői demonstráció, amire engedélyt kaptak, nem akadályozza majd a forgalmat – tájékoztatott az érdekvédelmi szervezet képviselője. Ellenben ha nem érnek célt, akkor kedden 1500 kamion vonul fel a Hungária körúton forgalomlassító demonstrációt tartva, amihez engedély sem kell – mert mint Klinka László fogalmazott -, élve állampolgári jogaikkal, csupán használják azokat az utakat, amelyeket a főváros ingyenesnek hagyott meg számukra. Csak egy kicsivel többen lesznek.

Forrás: InfoRádió