Úgy tűnik, teljesülnek az előzetesen várt számok az elmaradt Dakar-rali pótlására kitalált Közép-Európai Ralin. Az április 20. és 26. között Magyarországon és Romániában zajló versenyre eddig 110 motoros, 70 autós és 37 kamionos egység küldte el a nevezését.
 
Nem hiányoznak a Dakar nagyágyúi, így a teljes Mitsubishi és Volkswagen-alakulat nálunk versenyez majd, rajthoz áll a tavaly kilencedik győzelmét szerző Stéphane Peterhansel (Mitsubishi) is. Ezenkívül olyan autók szerepelnek a mezőnyben, mint az amerikai Robby Gordon Hummerje, a BMW X-Raid csapat autói és Jean-Louis Schlesser buggyjai.

A korábbi ralivilágbajnok, Carlos Sainz is indul

A korábbi ralivilágbajnok, Carlos Sainz is inndul


Itt lesznek a KTM sztárjai is, így a 2007-es győztes Cyril Despres, és a 2006-os első Marc Coma is. Hans Stacy, a Dakar kamion kategóriájának címvédője szintén látható lesz élőben.

A France Television jóvoltából a világ több mint 130 országában tudják majd nyomon követni az eseményeket a nézők is. Emellett az Eurosport, a dél-afrikai Supersport és a dél-amerikai Fox Sport International is tudósít a versenyről.

A pályákról:

Több mint 100 motoros nevezett

Több mint 100 motoros nevezett


“A magyarországi részen szinte mindennap lesznek nagyon gyors szakaszok, az egyik napon pedig homokra is számíthatnak az indulók. A terep igen kemény és sziklás, pont olyan, mint amilyeneket Marokkóban láthattunk, de kevésbé rideg. A sík részek is tartogatnak meglepetéseket, hiszen minden versenybe beiktatunk vízátfolyásos elemeket, megnövelve így az elakadás lehetőségét. Romániában megváltozik a terep. A kiválasztott útszakasz hegyes-völgyes területen halad át”- mondta a pályákról David Castera, a verseny igazgatója.

Forrás: dakar.hu