Immár bizonyossá vált, hogy a Dakar-rali nagymenői hazánkban száguldoznak majd, nem 2009-től, hanem már idén. Április 20-án ugyanis Budapestről rajtol majd a Dakar-sorozat első versenye, a Közép-Európa-rali.

Az egyhetes, 3000 kilométeres verseny gyorsasági szakaszait zárt katonai lőtereken rendezik meg Magyarországon, de lesznek erdélyi szakaszok is. A Közép-Európa-rali szervezésében és lebonyolításában 28 magyar versenybíró és nyolc technikus vesz majd részt a 24 francia szakember mellett – mondta el Szalay Balázs az InfoRádiónak.

Ugyanitt az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sportügyekért is felelős államtitkára úgy nyilatkozott több milliárd forintos bevételt várnak, hiszen a legóvatosabb becslések szerint is több tízezer ember látogat majd el a tereprali futam ideje alatt Budapestre és a Balaton partjára.

Az Atlanti Oceán helyett a Balaton partjára mennek

Az Atlanti Oceán helyett a Balaton partjára mennek

Az Atlanti Oceán helyett a Balaton partjára mennek


Ujhelyi István szerint így már nem fontos, hogy Magyarországról indul-e a 2009-es Dakar-rali, hiszen az április 20-án induló verseny sokkal nagyobb hasznot hoz. Óriási promóciós lehetőség az ország számára.

Mint Palik László a Dakar egyik hazai résztvevője a Sláger Rádióban kijelentette a Dakar-sorozat egy előválogatás lehet a jövőben az Dakar-ralira. A Hungaroring Sport Zrt. elnöke szerint viszont valószínű, hogy 2009-ben a Dakar-rali már nem érinti majd Afrikát.