Lehet, hogy Tom Cruise átteszi székhelyét a közeljövőben Spanyolországba. A SEAT autógyár vezetője ugyanis olyan tervet osztott meg újságírókkal, amit legföljebb a Mission Impossible sztárja tud megvalósítani, de ő is csak Chuck Norris támogatásával.

Erich Schmitt, a SEAT ügyvezető igazgatója a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak azt nyilatkozta, hogy a jelenlegi hétről három-négy év múlva 15, majd 2018-ra 40 tagúra kívánják bővíteni a spanyol márka modellkínálatát. Utóbbi szám a Volkswagen konszern teljes jelenlegi kínálatához közelít. Előfordulhat, hogy ebben a felsorolásban például az alap Leon, a Leon FR és a Leon Cupra három modellnek számít.

Ennél megvalósíthatóbbnak tűnik az a terv, hogy a jelenlegi 400 ezres eladási számot megduplázzák 2018-ra. A cég sikerességéhez a nyereségességen is javítani kell, ezért a nemrég elküldött 900 dolgozó után újabb 700 embertől fog megválni a SEAT, árulta el a vezető.

Tribu várhatóan megvalósul

Tribu várhatóan megvalósul

Tribu várhatóan megvalósul


Az Ibiza gyártási idején is faragni akarnak: míg jelenleg 27 óra alatt készül el, az újat reményeik szerint 18 óra alatt összeállítják majd.

Schmitt megerősítette a Bolero megszületését, amely egy az Audi A4 alapjaira épülő limuzin és kombi lesz. Mint mondta jelenleg ha valaki a Leonnál nagyobb autót akar, az másik márkát keres. A vezető megerősítette azt is, hogy a Toledo továbbra is a kínálat része marad. Minden bizonnyal megvalósul a Tribu szabadidőautó is.