Nemcsak a luxus-, de a sportmodellek terén is komoly múlttal rendelkezik a Jaguar, elég ha csak a legendás E-Type-ra gondolunk. A brit Sun úgy tudja, most ismét egy sportkocsin dolgoznak a brit cég tervezői. A megvalósításról már valószínűleg az új tulajdonos dönthet majd.
 
Még 2000-ben, a Detroiti Autószalonon mutatták be az F-Type tanulmányt, amely klasszikus vonalvezetésű karosszériát kapott. Az XK-nál 60 centivel rövidebb, a Porsche Boxster ellenfelének szánt autóból végül nem lett semmi. Ezúttal viszont egy nagyobb, erősebb modellen dolgoznak, amely a 911-es kihívója lehet.

Ma is szép

Ma is szép

Ma is szép


A sportkocsi a Jaguar XJ rövidített padlólemezét kapná, és a luxusautóhoz hasonlóan ennek is alumíniumból készülne a karosszériája. A kis tömeg segíthet elérni a Porsche által nyújtott vezetési élményt és dinamikát. A kétüléses sportkocsi orrába a cég csúcsmotorja, a kompresszoros V8-as kerülhet.

Kialakítását tekintve igazi sportkocsi lenne, míg az XK megmaradna a luxuskupéra vágyók autójának Ha az új tulajdonos is áldását adja rá, akkor a sport Jag három-négy év múlva kerülhet a szalonokba.