A Skoda a cseh rendőrséggel és a tűzoltósággal, valamint a Belügy-, a Közlekedési és az Egészségügyi Minisztériummal összefogva kívánja fejleszteni járművei biztonságát.

Az új módszerrel ugyanis a jövőben feldolgozzák azon közúti balesetek jegyzőkönyveit és az érintettek beszámolóit, amelyekben Skoda járművek vettek részt Csehországban. Akkor vizsgálódnak, ha kinyílt a légzsák, személyi sérülés történt, kerékpárost vagy gyalogost gázoltak el. Ezenkívül figyelemmel kísérik a sérültek rehabilitációját is, hogy a sérülés pontos diagnózisáról is képet kapjanak.

Nemcsak papírból dolgoznak majd a szakemberek, hanem felállítottak egy csapatot, amely ha értesítést kap, akkor a helyszínre sietve maga veszi fel az adatokat, és vizsgálja meg a sérült autót. Ezzel pedig még pontosabb képet kaphatnak járműveik biztonságáról, amelyeket eddig csak szimulált környezetben csaptak falhoz.

Ez a módszer nem új keletű, a Volvo már évtizedek óta felhasználja a svéd utakon a márka autóival történt balesetek tapasztalatait.