Amikor még be sem bemutatkozott az új Porsche Turbo, a Gemballa beindította az Avalanche-sorozatot, amely ennek a csúcsmodellnek a változatait rejti. Most itt a legújabb, a Gemballa GTR 600 Avalanche Roadster, a nyitott Turbo átirata.

Feltűnő a festése, de nem úgy, mint másoknál, miután a bemutató autót matt feketére festették. Ezzel még inkább hangsúlyossá válnak a piros féknyereggel társított elképesztő méretű (405 mm!) féktárcsák, amelyek a szintén fekete 20 colos felnik mögött bújnak meg.


Hasonló a hangulat az utastérben is, hiszen a karbon kiegészítők és az ülések mellett az ajtókat és a műszerfalat is borító nubukbőr szintén fekete, ütős kontrasztot alkotva a cérna és a műszerfal szélének piros színével.

Persze nemcsak exhibicionizmusról szól a legújabb Avalanche, hanem dinamikáról is. Hiszen a Turbo eredetileg 480 tagú ménese a Gemballánál fialtatva 600 tagúra bővült. Ez pedig lehetővé teszi, hogy 3,9 helyett 3,5 másodperc alatt átlépje a 100-as jelzést az autó kilométer-mutatója. A nyitott autó ilyenkor legföljebb poroszkál, a vágta sokkal tovább tart, a Gemballával akár 320-zal is hasíthat a tulaj, gyorsabban, mint azt tehetné egy szériaváltozattal.