Már korán reggel is nagy volt a nyüzsgés a Parlament előtt. Számtalan autó és jókedvű utasaik várták, hogy eldördüljön az idei Budapest-Bamako futam startpisztolya. A társaság, hasonlóan a járgányokhoz elég vegyes volt.

Aki szép, az szép

Aki szép, az szép

Aki szép, az szép


Voltak, akik komoly arccal gubbasztottak a minden elképzelhető gyári cuccal feltupírozott terepjáróikban, míg a lazábbak az utolsó simításokat végezték a gépeken, vagy éppen bolondot csináltak magukból a rengeteg érdeklődő legnagyobb örömére.

Őrült ötletekből most sem volt hiány, így láttunk kék füstöt okádó helyközi járatként megfáradt sárgabuszt, fagylaltos kocsit, oldalkocsis Uralt, Velorexet, és még a BKV is benevezett az útra egy felspécizett Volvo busszal. Szerencsére a téren álldogáló 2-es villamos itthon maradt. Talán majd jövőre valaki a kötöttpályás járművel is megpróbálkozik.

Sietős

Sietős

Sietős


Akadt olyan ügyesen felrácsozott autó is, amely már a startrámpáról is csak nagy üggyel-bajjal tudott lekecmeregni. Azért a nagy többség így vagy úgy, de felkészült a menetre, a tetőkön homokvasak, terepgumik, üzemanyagkannák sorakoztak, míg mások az alkoholtartalmú italok felhalmozásában látták a nyerő taktikát.

Az első szakasz Budapesttől Velencéig tart összesen 705 kilométeres utat kell ma leautóznia a mezőnynek. Reméljük, ezen az úton még nem hullik el egyetlen jármű sem. Jó utat!