Többnyire erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös idő várható pénteken. Főként északon és északkeleten maradnak meg hosszan a ködmezők. Többfelé jelentősen lecsökkent a látási távolság, ezért hajtsunk lassabban. Egy váratlan helyzetre így könnyebb lesz reagálnunk. Például az M7-esen reggel a nagy ködben két betongyűrű esett az útra, nagy tempónál esélytelen észrevenni.

Napközben főként délen és nyugaton azonban kisüthet a nap, az ország középső és északi részén borongós marad az idő. Néhol szitálás, esetleg ónos szitálás is előfordulhat. Ez újra síkossá teszi az utakat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és +4 fok között alakul, a keleti határ mentén és nyugaton azonban +5 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet. Késő este -3, +3 fok valószínű.  

Ma még melegfronti hatás érvényesül, ami az érzékenyeknél fejfájást, levertséget okozhat. Holnaptól azonban már a hidegfrontra érzékenyek érezhetik rosszabbul magukat. Szombaton és vasárnap is viszonylag enyhébb idő várható, +3 +7 Celsius fok körüli hőmérsékletre lehet számítani . A holnap délelőtti felhőátvonulás után záporok lehetnek, vasárnap viszont már sokfelé lehet eső.

Forrás. Met.hu/Metnet.hu