Erősen felhős, párás idővel indul a csütörtök is. Sőt, többfelé tartósan meg is marad a köd, ami mellé ónos szitálás is társulhat, jelentős balesetveszélyt hordozva magában. Vezessünk lassabban, és ha valóban rosszak a látási viszonyok – és csak akkor – használjuk a ködlámpát! Figyeljünk jobban a gyalogosokra is, akiknek szintén gondot okozhat a síkosság.

Napközben az ország nagy részén erősen felhős vagy borult marad az ég, inkább csak a Nyugat-Dunántúlon van esély arra, hogy csökkenjen a felhőzet, és néha előbukkanjon a Nap. Az ónos szitálás mellett hószállingózás is előfordulhat, de számottevő csapadék nem lesz.

Csütörtökön a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -2 és +3 fok között valószínű, míg este -2, -6 fokig hűl le a levegő.

A hét következő napjaiban az ország nagy részén borongós, párás lesz az idő. Napközben jelentősen megenyhül az időjárás, szombaton akár +9 Celsius fok is lehet. Emellett a hétvége első napján egy csapadékzóna is eléri hazánkat, szombat és vasárnap is eshet.

Ennek ellenére érdemes akár ma is lemosatni az autót mert komoly károkat okozhat az utakra kiszórt só, ha sokáig garázdálkodik az autónkon.

Forrás: Met.hu/Metnet.hu