Egy ideje már tudjuk, az Audi több újdonságot tervez a következő évekre. 2008 első új Audiját már meg is nézhetjük, miután kiszivárogtak róla a fényképek. Az Audi TTS – amelyet majd a Detroiti Autószalonon lepleznek le még januárban – a normál kivitelekhez képest sportosabb lökhárítókat kap, könnyen azonosítható is, hiszen hatalmas hűtőnyílást rejt. A sportváltozat egyediségét ezüstszínű házba bújtatott visszapillantók és különleges felnik biztosítják.

Újdonság a TT-nél a LED-sor az első fényszórókban, amely minden új Audi jellemzője, miután hamarosan kötelező lesz az EU-ban.


A lényeg azonban a kasztni alatt rejtőzik. A TTS-be – eddig hivatalosan meg nem erősítetten – 2,0 literes turbómotor kerül, teljesítménye 270 lóerős lesz. A legerősebb TT természetesen csak összkerékhajtással lesz elérhető, ezzel tovább fokozva az autó dinamizmusát kanyarban.

Hatfokozatú manuális, illetve duplakuplungos S-Tronic váltóval rendelhető majd a modell, amely mind Coupé, mind Roadster kivitelben készül. A TTS már harmadik variánsa lesz a TT-nek, amely eddig 2,0 literes turbómotorral, illetve 3,2-es V6-ossal volt kapható.

Bár a 270 lóerő remek, ám mégsem tökéletes ellenfél a Porsche Cayman S, vagy a BMW Z4M ellen. Persze aggódni nem kell, a pletykák szerint már tesztelik a TT-RS-t, amely 350 lóerőt állít majd csatasorba.