Ahogy 2004-ben az új A-osztály esetében, úgy most a C Sportcoupé utódjánál is ugyanazt a leleplezési módot választotta a Mercedes. Azaz meg is mutatják, meg nem is az új autót, hiszen egyes részletek látszanak, viszont másokat kitakar Eva Padberg modell.

A lényeget azonban így is megtudjuk, az immár CLC-nek hívott modell az új C-osztály orrát örökli. Eredeti formáját azonban megőrzi a modell, és a kémfotókról már tudjuk, hogy a hátulja csak kismértékben változik.

Teljes valóságában először január 27-től lesz látható a Mercedes-Benz Divat Hét rendezvényen Berlinben, majd 2008 tavaszától meg is lehet rendelni.
 


Elsősorban a fiataloknak szánják a háromajtós CLC-t, amelyben az elődhöz képest 1100 alkatrész újult meg a ráncfelvarrás során. Műszaki szempontból újdonság a változó áttételű kormányzás megjelenése, amely már az új SLK-ba is bekerült. Emellett lesz átalakított információs rendszer, DVD-ről vagy merevlemezről működő navigációval.

A motorokról egyelőre annyit árult el a Mercedes, hogy a CLC-be is bekerül a továbbfejlesztett 1,8-as kompresszoros benzinmotor. Amely bár erősebb lett, s 184 lóerőre képes, fogyasztása több mint 10 százalékkal csökkent. Aki pedig nem elégszik meg a szériamodell látványával, kérhet 18 colos felniket széles gumikkal, amihez remek párosítás lehet a sportfutómű.