A Palik Racing Team indulói tegnap vettek részt a Dakar rajtja előtti kötelező adminisztratív és technikai gépátvételen Lissabonban, ahol a szervezők ellenőrizték, hogy a járművek megfelelnek-e a követelményeknek, és hogy a versenyzők rendelkeznek-e az induláshoz szükséges papírokkal. Palik László idén már hetedik alkalommal fut neki a Dakar-kalandnak, ezért nem izgult túlságosan.

“A felkészülésünk a szokásos menetrend szerint zajlott, ezért tudtam, hogy nem lehet probléma. Számunkra már rutinszerűen történik minden, bár az igazsághoz hozzátartozik, az ember csak akkor nyugszik meg százszázalékosan, ha a rajthoz elengedhetetlenül szükséges engedélyek már a kezében vannak” – mondta az idén vadonatúj Nissannal induló Palik László.

A Szaller-Pócsik-Csitári kamion-trió

A Szaller-Pócsik-Csitári kamion-trió

A Szaller-Pócsik-Csitári kamion-trió


“Pénteken még lesz egy kis időnk a pihenésre, aztán kezdődhet a kőkemény küzdelem S, hogy izgulok-e? Áááá, ráérek még stresszelni magam!” – nyilatkozta az átvétel után a már hatodik alkalommal Palik mellé szegődő Darázsi Gábor.

A Palik László, Darázsi Gábor autós páros mellett szintén Palik Racing-es Szaller Zoltán, Pócsik László, Csitári Tibor alkotta kamionos trió, és a Farkas Nándor, Keresztesi Péter, Kollár Gábor (szerviz)kamionja is nekivághat a szombaton kezdődő 9273 kilométeres száguldásnak.