A mauritániai terrorveszély miatt egy nappal a rajt előtt a versenyt szervező A.S.O. lefújta a 2008-as Dakar-ralit. Az elmúlt hetekben több turistát és katonát is meggyilkoltak Mauritániában, így a francia külügyminisztérium nem javasolta a beutazást állampolgárainak.

“A döntést nem tudom minősíteni, versenyszervezőként annyit mondhatok, hogy a versenyzőknek nincs birtokában minden információ. El kell fogadni a döntést, de versenyzőként megemészthetetlen a hír, hogy az elmúlt egy év munkája értelmetlen volt” – mondta az InfoRádiónak Palik László, a Hungaroring Sport Zrt. elnöke, aki szintén indult volna.

Bamako?

Bamako?

Bamako?


“Mérhetetlenül el vagyok keseredve. Tíz perce volt a versenyzői eligazítás, nemsokára lesz saját csapatmegbeszélésünk Fogalmam sincs, mikor és hogyan fogunk hazajönni ” – nyilatkozta Lisszabonból Palik, aki még nem tudja, mekkora anyagi veszteség érte.

“S, hogy most mi lesz? Hazarepülünk, de a technikát is vissza kell juttatni Magyarországra. Mi ugyanis arra készültünk, hogy Dakarig megyünk. Előre kifizettük az üzemanyagot, a repülőjegyeket, a szállást, a hajószállítást, úgyhogy egyelőre tanácstalanok vagyunk “- mondta a Forma-1-es kommentátor.

Forrás: InfoRádió/ Palik Racing Team