Összefogásban a Garminnal, a Volvo egy elegáns navigációs csomagot dolgozott ki, amely az összes új modellhez elérhető. A rendszer lelke az aprócska nüvi 760-as készülék, amely a műszerfal tetején kapott helyet. A felfogatása viszont nem az ilyen készülékeknél megszokott ablakra tapasztós móddal történik.

A Volvo tartója elegánsabb és önmagában hordozza a csupán 178 grammos eszköz energiacsatlakozását is, azaz nem kell kábeleknek futni a műszerfalon. Persze a svéd gyártó már töréstesztek során is vizsgálta az eszközt, amely egyáltalán nem növeli az autóban utazók veszélyeztetettségét.

Amellett persze, hogy az összes szokásos információt tudja a készülék, magában rejti az összes Volvo-kereskedő és -szerviz helyét, így szükség esetén a leggyorsabban odavezetheti a pilótát.


2007 végétől rendelhető az új extra, amely nemcsak a jelenleg futó modellekbe kerülhet, de a 1999-től gyártott Volso S80-asokba, a 2000-től készült S60 és V70-es változatokba, illetve a 2001 utáni XC70-esekbe is.

De miért is kell a Volvónak ez a készülék, ha van saját beépített navigációja is? Azért mert a hordozható navigációs rendszerek térképszoftverei sokkal fejlettebbek, mint a gyárak által használtak. Gyorsabban fejlődnek, könnyebben bővíthetőek, és sokkal több térkép áll rendelkezésre.