Alszanak

Alszanak

Folytatódik a “Navigáció a gyors segítségért” elnevezésű segélyakció, tudtuk meg a Garmin hazai képviseletének weboldaláról. A jótékonysági program újabb állomása Orosháza volt, ahol a helyi mentőszolgálat öt darab Garmin navigációs készülékeket kapott ajándékba. A navigátorokból a város minden mentőautójába jutott egy, így a jövőben a műholdas útkeresés segíti az életmentést.
 
“A műholdas navigáció nagyon nagy segítséget jelent a mentők számára, hiszen az életmentéskor kiemelten fontos, hogy időben kiérjünk az adott helyszínre. Örömünkre szolgál, hogy Békés megyébe is eljutott a Navigáció a gyors segítségért program, és ennek folyományaként ajándékba kaptunk öt darab Garmin nüvi 200-as készüléket a Navi-Gate Kft. felajánlásával.” – mondta Kovács Tibor, az OMSZ orosházi mentőállomásának vezetője.

A készülékek ünnepélyes átadását éles riasztás szakította félbe, így a mentők azonnal ki is próbálhatták a frissen felszerelt nüvi 200 készüléket. Visszatérve pozitív tapasztalatokról számoltak be, elmondásuk szerint navigátor már az első útján is jó szolgálatot tett, hiszen pontosan mutatta a házszámot, ahová igyekeztek. A mentősök főleg a városhatáron kívül eső területeken fogják nagy hasznát venni a készülékeknek, hiszen elmondásuk szerint legtöbbször a kivilágítatlan, sokszor utcatáblák nélküli külterületeken tévedtek el.

Forrás: PDAMánia