Újabban az a nagy szám, ha acél helyett alumínium, műanyag és karbon felhasználásával építenek autót. Az Észak-Karolinai Állami Egyetem hallgatói azonban kitalálták, hogy fából építenek járművet. Mint mondják, nem akarnak ezzel eladni semmit, nem akarják megmenteni a földet sem, ez csupán egy iskolai kísérlet, amiben új anyagokat, ötleteket próbálnak ki, és próbára tesszik a kreativitásukat.  


Nemcsak a karosszéria, de a futómű és a felnik egyes részei is fából készültek a kétüléses sportkocsiban. A középre beépített motor viszont igaz fém. A Cadillac Norhtstar V8-ashoz két kompresszor is tartozik, így 600 lóerős teljesítményre képes. Miután csupán 1135 kilogramm a Splinter névre keresztelt jármű, ez a teljesítmény biztos kiemelkedő dinamikával ruházza fel. Elméletileg simán menne 300 km/óra felett.

A karosszéria anyaga egy érdekes probléma elé állította a diákokat. Át kellett alakítani a hengerfejet és a kipufogórendszert, hogy az ne alul, hanem felül lépjen ki a motortérből, különben a túl nagy hő miatt kigyulladhatott volna a kocsi.