Tegnap a londoni Wembley stadionban rendezték meg a Race of Champions gálaversenyt. A felújított stadionban 55 ezer néző drukkolt az különböző autósport-kategóriák legjobbjainak. A nemzetek küzdelmében a döntőbe a Michael Schumacher-Sebastian Vettel össszeállítású német, és a Heikki Kovalainen-Marcus Grönholm felállású finn csapat jutott.

Az összecsapásban először Schumi és a McLarenhez frissen leszerződött Kovalainen kerültek szembe egymással. Kettejük csatájában a német szupersztár maradt alul, így 2004 után immár másodszor kapott ki Kovalainentől az RoC-n. A német a rajtnál lefulladt autójával. Vettel bravúros vezetéssel, saját raliautójában (Ford Focus WRC) győzte le a ralibajnok Grönholmot. A döntőben az első két futam győztese, Vettel és Kovalainen küzdött meg egymással,  a 20 éves német F1-es kollégájánál is gyorsabbnak bizonyult, így Németország is feliratkozott a nemzetek versenyének győztesei közé.

Az eredetileg raligálaként indult rendezvényen idén nem sok babér termett a WRC-bajnokoknak, az egyéni küzdelmekben sorra kiestek az elődöntők előtt. A bajnokok bajnoka cím így túraautó- és F1-pilóták között dőlt el. Michael Schumacher a döntőbe jutásig a ralis Henning Solberget, a hondás Jenson Buttont és a négyszeres ChampCar-bajnok, jelenleg Toro Rossó-s Sebastien Bourdais-t győzte le. Végső ellenfele, a Német Túraautó-bajnokság kétszeres győztese, Mattias Ekström lett, ő az ameriaki Travis Pastranát és a háromszoros túraautó-világbajnokot, Andy Priaulx-t verte meg a végső összecsapás előtt.

60 ember 3 nap alatt építette 1800 tonna aszfaltból
A ralisok nem szerepeltek jól

A ralisok nem szerepeltek jól

A ralisok nem szerepeltek jól


A döntőben Ekströmnek kedveztek a körülmények, ugyanis a Solution F túraautójával kezdtek, Schumi pedig be is ragadt egy kicsit a rajtnál. A második menetben az RoC buggyjával Schumacher magabiztosan nyert, de a mindent eldöntő harmadik futamon megint csak a svéd pilótának kézre álló Solutionnel versenyeztek, így a német szupersztár kevéssel ugyan, de kikapott. A végén még meg is pördült.

Győzelmével Mattias Ekström 2006 után idén második alkalommal szerezte meg a bajnokok bajnoka címet.

A végső összecsapás:
Schumacher sárgában, Ekström piros autóban