Arra számítottunk, hogy mára  Los Angeles Autoshow-n ott lesz, de úgy tűnik, csak jövő év elején, a Detroiti Autókiállításon mutatják be a Mercedes-Benz GLK-t. A német gyártó új, legkisebb szabadidő-autóját azonban egy élelmes fotós már most leleplezte.

A GLK ugyanis feltűnik majd a Szex és New York mozifilm változatában, és annak forgatásán persze nem használhattak álcázott autót. Így teljes valójában látható, milyen is lesz a Mercedes C-osztály padlólemezére épülő jármű. Egyértelmű, hogy sokkal inkább egy kis GL, mint ML, a szögletes formák dominálnak. Állítólag innen ered a neve is az GL Kurz, vagyis rövid GL.
 
A BMW X3 és a jövőre érkező Audi Q5 ellenfelének szánt autó várhatóan körülbelül 4,5 méter hosszú lesz. Ezzel a konkurensekhez közeli, az ML-nél 30 centivel rövidebb lehet.


Nagy újdonságra nem kell számítani a motorpalettán, hiszen azt modellektől függetlenül fejleszti a Mercedes. Az első modellek 3.0 (231 Le) és 3,5 (272 Le) V6-os benzines, illetve 2,2 -es (170 Le) és 3,0 literes (224 Le) dízelmotorokkal lesznek elérhetők. A hatfokozatú manuális váltók mellett mindegyikhez választható a Mercedes hétfokozatú 7G-Tronic automataváltója is, a négykerék-hajtás is minden modellben szerepel majd.

Később további motorváltozatok is érkeznek, közöttük lesz nagyteljesítményű AMG kivitel is, amibe várhatóan a 6,3 literes V8-as kerül. A 500 lóerő körüli teljesítményhez egyedi futómű és fékek társulnak majd.