Régóta pletykálnak róla, sőt már lencsevégre is kapták tesztelés közben a Ford Focus legerősebb változatát. Az új RS-ről most már a gyár is kiadott egy kis ízelítőt.

Egy sötét kép és más semmi. Ennyit árultak el a jövőre érkező modellről. Sajnos úgy hírlik, ahogy elődje, úgy a második Focus RS sem kap négykerék-hajtást, ami a legendás Escort RS Cosworthban még szerepelt. Helyette a csapat raliautójából, a Focus WRC-ből származó önzáró differenciálmű küzd majd a nyomatékkal az első kerekeknél.

Alig több mint 4000 készült az elődből

Alig több mint 4000 készült az elődből

Alig több mint 4000 készült az elődből


Az RS-ben ugyanaz az ST-ben is alkalmazott 2,5-es Volvo turbómotor szerepel, csak jóval erősebb kivitelben. 280 lóerő és 400 newtonméter vár bevetésre, ami igazán tüzes gépet farag a Focusból. Ehhez nemcsak a hajtást, de a felfüggesztést és a fékeket is kihegyezik.
 
Persze biztosat csak akkor tudunk majd, ha a Ford kiadja a hivatalos információkat. Addig csak reménykedni lehet, hogy mégiscsak meglepnek minket egy összkerekes járgánnyal, ami igazi ellenfele lehetne a Subaru Impreza WRX-nek vagy a Mitsubishi Lancer EVO-nak. 2009-ben várható a kocsi megjelenése.