Szalay motorosokkal megy a Dakarra 2 2005-ben alakult a Szalay Balázs csapatfőnök vezette regionális Mol Dakar Team. Ennek keretein belül négy ország versenyzői indulnak a jövő évi Dakar-ralin. Az országhatárokon átnyúló csapat a sport területén szimbolizálja az olajvállalatot, amely a versenyzők országaiban is sikerre tör.  

Magyarországról a Szalay Balázs – Bunkoczi László autós páros mellett a Darázsi Zsolt vezette kamionos egység, továbbá a motoros Varga Ákos szerepel, Szlovákiából Jaroslav Katrinak, Szerbiából Sagmeister Gábor, Romániából Gyenes Emanuel alkotja a csapatot. A hátteret négy szervizkamion biztosítja, a stábban a General Motors detroiti központjából delegált szerelőkkel.

Varga első indulással a 2005-ös Dakart az abszolút 27. és amatőr 4. helyen zárta, ezzel ő lett az első magyar motoros, aki teljesítette a versenyt. A 2006-os Dakar-ralit is sikerrel teljesítette, idén kihagyta a versenyt.

Jaroslav Katrinak, az 1991-es enduro-világbajnok az ötödik Dakarjára készül, 1999-ben szakaszt is nyert, a 2007-es Dakart a 9. helyen fejezte be.

Sagmeister Gábor, háromszoros szerb motocrossbajnok a 250 cc kategóriában az első szerbiai versenyző lesz, aki részt vesz a világ legnehezebb tereprali-viadalán.

Gyenes Emanuel, romániai endurocross- és endurobajnok, a 2007-es Dakar-ralin indult először, az első indulók között 9. helyen teljesített.