Holnap újra havazik 2Hazánk időjárását egy ciklon alakítja, melynek áramlási rendszerében délkelet felől nedves, észak felől hűvös levegő érkezik a Kárpát-medencébe. Ma eleinte borult, párás, néhol tartósan ködös idő lesz, többfelé esővel, az Északi-középhegységben havas esőre is lehet számítani.

A Dunántúlon és északkeleten helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél, a Kisalföldön időnként erős lökések lehetnek. A hőmérséklet délután 4 és 8, késő este 0 és +5 fok között alakul. 

Ma délután megkezdődik a hideg levegő beáramlása a térségünkbe, ami a következő napok időjárását alakítja majd. Holnap reggel sokfelé fagyhat, ami csúszóssá teheti az utakat, hajtsunk lassabban, mint egyébként. Csütörtökön már többfelé hózáporok várhatóak, így Győr, Komló, Paks, Szeged, Sopron környékén is, de a Mátrában is hó formájában érkezik a csapadék.

Nagy hótakaróra azonban nem kell számítani, 2-3 centi hullik majd, de a hózáporok mindennap előfordulhatnak a jövő hét elejéig. Addig a nappali hőmérséklet is nulla fok körül alakul majd, míg éjszaka -5, -6 fok várható. A zár-jégoldót ne a kocsi kesztyűtartójában tároljuk, ha befagy a zár, azzal nem tudjuk megoldani majd a problémát.

A következő napokban hidegfronti hatás várható, ami nemcsak fejfájást okozhat, de csökkenhet a koncentráció, ellenőrizzük kétszer, mielőtt előzünk.