Európai autós halállista 1
Európai autós halállista 2

Európai autós halállista

Európai autós halállista

Európai autós halállista 20
Európai autós halállista 21
Európai autós halállista 22
Európai autós halállista 23
Európai autós halállista 24
Európai autós halállista 25
Európai autós halállista 26
Európai autós halállista 27
Európai autós halállista 28
Európai autós halállista 29
Európai autós halállista 30
Európai autós halállista 31
Európai autós halállista 32
Európai autós halállista 33
Európai autós halállista 34
Európai autós halállista 35
Európai autós halállista 36
Fotó megosztása:
Európai autós halállista 37 Az amerikai Forbes magazin összeállított egy Europe’s Most Dangerous Drivers (Európa legveszélyesebb autósai) című listát, amelyen az öreg kontinens országait ragsorolta aszerint, hogy  egymillió lakosra vetítve hány halálos baleset történik.

Az első helyekre a három balti állam, Litvánia, Lettország és Észtország kerültek, de közülük is kimagaslik Litvánia, ahol 223 halálos baleset jut egymillió lakosra, ezzel majdnem ötvennel előzi meg északi szomszédját – Lettország hasonló mutatószáma 177.

Az első tízben a balti államok mellett Görögország, Lengyelország, Szlovénia, Csehország mellett mi is ott vagyunk: Magyarország a maga 129 halálos baleset/millió fős értékével a hetedik legrosszabb eredménnyel büszkélkedhet.

Általában elmondható, hogy a szégyenlista első felében az Európai Unió nemrég csatlakozott államai vannak: az infrastrukturális lemaradás és az ittas vezetés okolható elsősorban a rossz statisztikákért.

A lista végén a skandináv államok, az Egyesült Királyság, Svájc, Hollandia és Málta áll, a földközi-tengeri szigetországocskában egymillió lakosra mindössze tizedannyi baleseti halál jut, mint a litvánoknál, szám szerint 24.