Külföldi lapok tudni vélik, hogy a Peugeot azt tervezi, sorozatgyártású modellt fejleszt a 308 RC Z-ből. A tanulmányautót a Frankfurti Autószalonon leplezték le, nagy sikert aratva. Nem kell nagy képzelőerő hozzá, hogy tudjuk, az Audi TT ellenfele lenne a sportkupé.

Úgy hírlik, a sorozatgyártású modellbe benzines és dízelmotorok is kerülhetnek majd. Az egyik ezek közül éppen a tanulmányautóban is alkalmazott, a BMW-vel közösen fejlesztett 1,6-os turbó.


Ez jelenleg az utcai autókban 175 lóerőt teljesít, de a tanulmányautóhoz 218 tagú ménest préseltek ki belőle. Mivel az autó várhatóan csak 2009-ben mutatkozik be – előbb a nyitható tetős 308 CC jön -, elképzelhető, hogy a motorfejlesztés terén eljutnak odáig, hogy a sorozatgyártású blokk is hasonló paraméterekkel bírjon.

A mindössze 1,32 méter magas sportkocsi-tanulmány csupán 1200 kilogramm, amit úgy értek el, hogy sok alumíniumot alkalmaztak, egyes karosszériaelemeket pedig szénszálas anyagból készítették el. A kis tömeg a nagy teljesítménnyel párosítva izgalmas menetteljesítményeket hozhat, de a fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás mégis viszonylag alacsony maradhat.