A Peugeot a a Le Mans sorozatban győztes 908 HDi versenyautó mellé szeretné sorolni új haszonjármű-tanulmányát, a Bipperből készült Beep-Beep!-et. Elég elhibázott marketingfogás, szó se róla! Azon kívül ugyanis, hogy ugyanaz a gyártó, és minkét autónak négy kereke és dízelmotorja van, nincs sok közük egymáshoz. A névválasztáshoz külön gratulálunk, Beep-Beep!, azaz csipogó a szentem – az autó oldalára még az oroszlán alá is felírták, hogy csip-csip!, csak hogy mindenkinek eszébe jusson a szavannán csipogó oroszlán abszurd képe.

Egy fokkal jobb, mint a Citroën Nemója.

Komoly!

Komoly!

Komoly!


Hogy az ötletemberek nem voltak a helyzet magaslatán a Peugeot-nál, az biztos, de az is, hogy a végeredmény igazán pofás lett! A 908-as festése visszaköszön a Bipper-tanulmányon, sőt a furgonnak talán még jobban is áll, mint a versenyautónak! A matt fekete oldalak klasszikus kontrasztot alkotnak a vörössel és a versenysáv fehérjével. Vadító a 18 colos, vörös szegélyű fekete könnyűfém felni is!

A Bipper 1,4 literes benzines vagy dízelmotorral kerül piacra, az utóbbi 70 lóerős, szén-dioxidkibocsátása pedig 119 g/km, köszönhetően az autó kiváló aerodinamikai jellemzőinek.