Eddig még egyik nagy parlamenti párt sem használta ki az egyik legnagyobb állami bevételt hozó csoport, az autósok támogatását. Lehet, hogy a fejős tehénből kormányzó erő lesz?

A Fidesz nemrég alakult Autósvilág Munkacsoportjának vezetője, Vitányi István országgyűlési képviselő ma a közúti közlekedésben dolgozó szakmai szervezetek képviselőivel tárgyalt. Vitányi beszámolt a közúti közlekedéssel kapcsolatos törvénytervezetekről, a szakmai szervezetek pedig a munkájukhoz kapcsolódó problémákról adtak tájékoztatást.

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete legnagyobb problémaként a május óta hatályos, rendkívül drasztikus büntetési tételeket tartalmazó bírságrendszert említette. A Magyar Autóklub képviselője az új, egységes KRESZ megalkotásának fontosságáról beszélt, és fokozottabb rendőri jelenlétet sürgetett az utakon a balesetek hatékonyabb megelőzése érdekében.

A Gépjármű-márkakereskedők Országos Szövetsége képviselője szerint szükséges lenne a zöldkártya és a műszaki érvényesség összehangolása, egységesítése. A használtautó-kereskedők pedig többek között azt kifogásolják, hogy sok tízezer autó kerül be Magyarországra fiktív cégeken keresztül, áfafizetés nélkül.

A Fidesz Autósvilág Munkacsoportja és a szakmai szervezetek megállapodtak abban, hogy a jövőben rendszeresen tartanak hasonló konzultációkat.