Kézzel készül, és viszonylag keveset építenek a Mercedes szupersportkocsijának nyitott változatából, az SLR Mclaren Roadsterből. A Brabus, a csillagos márka modelljeire szakosodott tuningcég úgy véli, ennél is egyedibb lehet a gép.

Ennek alapköve, hogy az AMG-nél kézzel összeszerelt V8-as motorban további 24 lóerőt “találtak”. A vezérműtengely és a kipufogó lecserélésével, illetve egy üzemanyaghűtő beépítésével 650 lóerőre nőtt a csúcsteljesítmény. A bottropi műhely szakemberei kicserélték a kuplungot, illetve a differenciálművet, amivel javítottak az autó rajtkészségén.


Az SLR Roadster a Brabus-kezelés után 3,6 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára, a végsebessége 337 km/óra.

Akik ilyen autó rendelnek, egyedi külsőt is kapnak. A gyári lökhárítóhoz könnyedén hozzáilleszthető az új spoiler, amelyet szélcsatornában alakítottak ki, ugyanúgy, mint a diffúzort hátul. Az elemek akár gyáriak is lehetnének. A dögös látvány viszont nem ezeknek, hanem a 20 colos felniknek tudható be. Az elöl 255, hátul 305 milliméteres abroncsok nemcsak mutatósak, de a kanyarstabilitást is javítják.

Szuper kabrió Hamiltonnak 3


Ha valaki úgy érzi, elrontotta a gyári rendelést, vagy már unja a korábban kitalált belső összeállítást, a Brabusnál ez sem gond. Saját műhelyekben a legfinomabb bőrrel vonják be az egész utasteret, átalakítják a kormányt, amellett, hogy a műszerfalra karbondíszítés került.

Fernando Alonso egy SLR 722-t kapott, amikor átigazolt a Renault-tól a McLarenhez, ezt az autót viszont Lewis Hamiltonnak tudnák elképzelni. Állítólagos új barátnőjéhez, Naomi Campbellhez ez jobban illik, mint a smart forfour.