Hó csak holnap lehet 2 Bár december van, őszies idő várható egész héten. Hétfőn túlnyomóan borult idő lesz, majd délutántól nyugat felől felszakadozik a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, délen zivatar is lehet. Ellenőrizzük és használjuk is a tompított fényszórókat még városban is, hogy jobban láthatóak legyünk! Ha az ablaktörlő lapátok kopottak, cseréljük le őket!

Ma az élénk déli-délnyugati szél gyakran megerősödik, többfelé viharossá fokozódik, majd délutántól főleg a Dunántúlon nyugatira, északnyugatira fordul. Az oldalszél ronthatja az autónk egyenesfutását, főként kamionok előzésekor legyünk óvatosak!

Hétfőn napközben 7-12 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani, de este sem lesz fagy, 2-7 fok várható. Eleinte a melegfronti hatás következménye fejfájás, álmatlanság lehet, délutántól viszont a hidegfront hatására emelkedhet a vérnyomás, így csökkenhet a koncentráció. Ez a közlekedőkre is érvényes.

Kedden egy hidegfront hatására ismét csapadékosra vált az időjárás, szórványosan számíthatunk záporra, hózáporra, a hegyekben havazás is lehet. Szerdán és pénteken viszont a napsütésben is bízhatunk.

Forrás:metnet.hu/met.hu