A Suzuki Sport lehetőséget ajánlott fel Lendvai Istvánnak, hogy a rali-világbajnoki sorozat történetének legfiatalabb indulójaként rajthoz állhat a hétvégi Wales Rallye GB-n, a 2007-es vb zárófutamán.

Igazából nagyon kevesen hívják így, inkább Pistikének szólítják a csupán 15 éves versenyzőt. Első versenyét még 2001-ben, kilencévesen teljesítette, jelenleg a Suzuki Swift Kupában indul, ahol a hetedik helyen zárt a bajnokságban. 

92-es születésű

92-es születésű

92-es születésű


Pistike nem a teljes versenytávon versenyez majd – hiszen még nincsen jogosítványa, így csak zártpályás versenyeken indulhat -, hanem csak a verseny szuperspeciál szakaszán. Ezt Cardiffban a Millenium Stadionban rendezik meg szombat este. Pistike mellett a jelenleg újságíróként dolgozó, de korábban navigátorként versenyző Répa Kata ül majd.

A páros egy gyári fejlesztésű N-csoportos Suzuki Swifttel teljesíti majd a szuperspeciált. Ezek az autók a Suzuki Motorsport versenyzői utánpótlás-nevelését szolgálják, ahonnan később a gyári JWRC- és WRC-pilóták is kikerülhetnek. Reméljük így lesz ez a magyar fiúval is!