Új név egy új korszakhoz. Az Opel ma bejelentette, leváltja a Vectrát, amely 1988 óta három generációt élt meg. Az új modellcsalád, amelynek világpremierje jövő év júliusában a Londoni Autószalonon lesz, az Insignia nevet kapja. Állítólag radikális előrelépés lesz az új modell, ezért döntöttek a névválasztás mellett. Az Insignia modellcsalád az Opel rüsselsheim-i gyárában készül majd.

Jövőre érkezhet

Jövőre érkezhet


Insignia néven még 2003 végén mutatott be felsőkategóriás tanulmányautót az Opel.
 
Bár hivatalosan még nem erősítették meg Alain Visser a General Motors Europe marketingfőnöke is utalást tett arra, hogy az elsőkerék-hajtás mellet az új modellből összkerékhajtású kivitel is készül majd:

“A dinamikus megjelenés és viselkedés egyike az Opel meghatározó értékeinek. Az új Opel Insignia ezeket a meghatározó tulajdonságokat kifinomult meghajtási rendszerek alkalmazásával, aktív biztonsági megoldásokkal és a vezető és az autó közötti kapcsolatrendszer tökéletesítésével éri el. Az Insignia kényelmi színvonala és környezetvédelmi paraméterei kiemelik

A GTC belsejét örökli

A GTC belsejét örökli


még a lényegesen drágább kategóriatársak közül is.”

Formáit a korábban leleplezett GTC tanulmányautótól örökli majd az új középkategóriás Opel és többféle OPC sportmodell is készülhet majd belőle.