Hideg van, csúszik az út 2Ma reggel hideg fogadta a Magyarországon ébredőket. Egyes helyeken -6, -8 fok is előfordult, Putnok környékén erős köd alakult ki. Az ország egyes részen, így Paks és Veszprém környékén jelentős deresedés volt, de máshol is hozott csapadékot az éjszaka. Emiatt az autópályákon meg is jelentek a sószórók, hogy csökkentsék a síkosságot.

Az alsóbbrendű utakon és városokban azonban továbbra is csúsznak az utak. Kisebb gázzal gyorsítsunk, és tartsunk nagyobb követési távolságot, hogy ha hirtelen kell fékeznünk, akkor se végezzünk az előttünk haladó farában. Ha lefagyott a gépkocsink szélvédője, azt ne az ablaktörlő lapáttal próbáljuk megtisztítani. Ha nincs jégkaparónk, más plasztik lap is megteszi. Amíg tisztítjuk az ablakot, járassuk a motort, és az oldalsó ablakokról is távolítsuk el a jeget.

Ma napközben jobbára derült, szinte napos időre számíthatunk, csak néhány gomolyfelhő jelenhet meg az égen. Csapadék nem várható. Délután délnyugat felől már egyre több és vastagabb fátyolfelhő érkezik fölénk. Este -1, -6 fok valószínű.