Egekben a gázolaj ára 2 A benzin ára három, a gázolaj ára hat forinttal emelkedett ma reggeltől. Minek nyomán a gázolaj országos átlagos ára 294 forintra emelkedett, míg a benzin esetében az átlagos ár 291 forint.

A legdrágább helyeken a 303 forintot is meghaladhatja a 95-ös benzin ára, de nem kell meglepődni, ha az autópályák mellett 308 forintért tankolhatunk egy liter dízel üzemanyagot. Akik ügyesek, azok találhatnak olyan kutat, ahol 277 forintért mérik a benzint, és 280 körül a gázolajat. A dízel magas áráról állítólag Kína tehet.
 
Jelenleg majd 96 dollár a Brent olaj hordónkénti ára, ami elképesztően magas, tekintve, hogy 2002-ben mondjuk 20 dollár körül mozogott. A nagyobb kitermelés csökkenthetné az árat, de a legnagyobb kitermelő országokat tömörítő OPEC tagjai legközelebb jövő hét szerdán ülnek össze. Döntés akkor születhet. Sajnos az elemzők nem várják, hogy jelentősen csökkene a jövőben az olaj ára.

Jelenleg abszolút nem éri meg dízelautót venni a fogyasztása miatt, nem térül meg a jármű magasabb ára. Szerencsénkre a dollár a forinthoz képest az utóbbi években gyengült, ha jelentősen emelkedik az amerikai fizetőeszköz “értéke”, újabb áremelésre lehet számítani.