Hamarosan búcsúzik az Audi RS4, miután Frankfurtban bemutatkozott az új A4-es. Ám a korábbinál rövidebb időt kell majd várni az új sportváltozat bemutatására, árulta el Werner Frowein, a Quattro GmbH vezetője. Ezenkívül az Audi jelentősen szeretné növelni a sportos modellek eladásait, melyekből jó pár napvilágot lát a jövőben, mondta a szakember.

A sorrendről többféle pletyka létezik, de a legvalószínűbb, hogy elsőként az új RS6 limuzinváltozata kerül a kereskedőkhöz. Az 580 lóerős teljesítményhez nem kell sok kommentár. Genfben már a TT RS is látható lesz, a kis sportkocsi kőkemény futóművet és persze négykerék-hajtást kap. 350 lóerős lehet.

Több mint 500 lóerős lehet

Több mint 500 lóerős lehet


Tudása a kategóriában elég lesz, de közelébe sem ér az új csúcsgép az R8 RS-ének. Abba ugyanis ugyanaz az 5,2-es V10-es kerül, ami az RS6-ban is van, s amit a Lamborghini Gallardóba is beszerelnek majd. Itt körülbelül 520 lóerős teljesítményt tud majd.

Aki a sportosság mellé kiemelkedő eleganciát is keres, annak az RS5 lesz a jó választás. Ebbe a kiszivárgott hírek szerint 3,0 literes duplaturbós motort szerelnek majd. Nem hagyományos, hanem feltöltés lesz, hanem egy kisebb és egy nagyobb turbót kombinálnak. Akár a BMW 535d-ben.