Az éjszaka elérte hazánkat egy hidegfront, melynek nyomán lehűlés várható. Ennek hatására országszerte változékony időre lehet számítani ismétlődő felhőátvonulásokkal. Délen és keleten eső várható, míg a Tiszántúlon havas esőre lehet számítani, mialatt a nyugati-északnyugati szél egyre erősebbé válik. Egyes helyeken viharossá fokozódhatnak a széllökések, ami viszont kitisztítja a levegőt.

Esőben a látási viszonyok jelentősen romlanak, nem árt ellenőrizni az ablaktörlőket, de semmiképp ne feledkezzünk meg a fényszórókról! A megfelelő tapadás érdekében használjunk téli gumit.

A lehűlés kedden folytatódik, a hét közepére már fagyokra is számíthatunk, viszont ekkor kevés csapadék hullik majd. De a magasabban fekvő területeken hóra lehet számítani, ami a hidegnek köszönhetően meg is marad. Az ország alacsonyabb részein viszont többször kisüt majd nap.

Hidegfronti hatás várható. Esetenként fejfájás, rossz közérzet jelentkezhet, mindez pedig lassítja az emberi reakciót, vezessünk körültekintőbben. Nyílt útszakaszokon erős szélben az autó irányítása is nehezebb.

Péntektől enyhülés kezdődik, pár fokot emelkedik majd a hőmérséklet, mialatt kiadós csapadék várható. Az ország nagy részén eső, északon-északkeleten pedig havas eső, havazás is lehet.