2006-hoz képest az Állami Autópálya Kezelő Zrt. idén mintegy 300 millió forinttal kevesebbet, 5,6 milliárd forintot fordított a kezelésébe tartozó gyorsforgalmi úthálózat fenntartására. A költségmegtakarítás a versenypályázatoknál elért alacsony áraknak és a költségtakarékos, egyben környezetbarát technológia bevezetésének köszönhető, amelyben felhasználják a felmart régi aszfaltot az új felület elkészítésénél.

Idén 45 kilométernyi felület kapott új burkolatot, és 55 híd felújítását végezték el. Emellett számos vízmegállásos és balesetveszélyes hely átépítésére került sor az M3-as és az M30-as autópályán.

Idén két kiemelkedő beruházás történ az ÁAK által kezelt autópályákon. Az egyik az M1-es autópálya 145. és 160. kilométerszelvénye közötti szakaszának, a másik az M7-es autópálya törökbálinti szakaszának burkolatfelújítása volt.

A felújítási munkálatok lebonyolításának időpontjait a tervkészítők a Forma-1 Magyar Nagydíjhoz igazítva állapították meg, így a verseny idején nem volt olyan építkezés, amely a hazai gyorsforgalmi úthálózaton jelentős forgalomkorlátozással járt volna.