Az orosz autógyártó, a Lada két kisszériás modellt mutat be Németországban. Az egyik az 1119-esből, vagy szebb nevén a Kalinából kialakított “White Berry”, amelyhez mintegy 2,3 millió forintnyi euróért lehet hozzájutni.

A természetesen fehér kisautó ezért a pénzért metálfényezést kap, illetve ellátják téli gumikkal is, amelyeket könnyűfém felnikre szerelnek. A pluszextrák sorát a szervokormány és az ajándék jégkaparó egészíti ki. Amúgy a központi zár, az elektromos ablak és a két légzsák is szerepel a Kalina szériaelemei között, ABS viszont csak márciustól lesz.

Izgalmasabban hangzik a Lada Niva Hunter. Az immár 30 éves terepjáró “vadász” kivitele egyedi matricázást kap, de akad itt krómozott gallytörő, és fellépők oldalt. Itt sem maradnak el az alufelnik, amelyekre a hagyományosnál szélesebb abroncsok kerülnek. A csomag részeként szerepel a tetőcsomagtartó, és a hátsó és oldalsó ablakok sötétítése.

Indulhat a vadászat

Indulhat a vadászat

Indulhat a vadászat


3,4 millió forintnak megfelelő eurót kell fizetni a limitált változatért, amelyben az ismert 1,7-es, 81 lóerős benzinmotor dolgozik. Ha sikerül még néhány vevőt megnyerniük a kereskedőknek, év végén biztos felbontanak pár üveg vodkát. Már idáig is jó évet zárt a Lada Németországban, 38 százalékos növekedést értek el az első tíz hónapban. Ezzel a növekedés tekintetében a legsikeresebb autógyártó a piacon – mondjuk a komplett eladás csupán 1617 autót jelent.