A részben a Ferrari által birtokolt Piaggio Aero 2000 óta a Forma-1-es csapat szponzora, de a támogatás nem merül ki a nagy pénzért felfestett kis logók alkalmazásában – a maranellói sztárok – Schumacher, Räikkönen, Massa – egy különleges repülőt is kaptak a cégtől.

A Ferrari lovas emblémájával ellátott repülőt nemrég Dubajban tették közszemlére egy légi közlekedési bemutatón. A szárnyas Ferrari, az P180 Avanti II-es méltó az utasaihoz, ugyanis a világ leggyorsabb turbólégcsavaros gépe.

A repülő – a hófehér luxusbelső mellett – teljesítményében is a legmagasabb osztályba tartozik: 720 km/órás utazósebességével minden más hasonló gépnél fürgébb, 12500 méter magasra képes emelkedni, hatótávolsága pedig közel 3000 km. Mindemellett még 30 százalékkal kevesebbet is fogyaszt, mint a hasonló magánrepülők. Hát ki ne szeretne ilyet?

Jó helyre került a táncoló ló

Jó helyre került a táncoló ló

Jó helyre került a táncoló ló


Ami külön érdekes a Ferrari szupergépében, az az, hogy az olasz gyártó híres ágaskodó lovas emblémája egyáltalán nincs rossz helyen a repülőn, hiszen az alapító Enzo Ferrari 1923-ban egy Baracca nevű első világháborús pilótától – pontosabban annak anyjától – kapta, aki saját repülőjét díszítette vele. “Használja a lovat, tegye az autóira, szerencsét fog hozni” – mondta állítólag Baracca grófnő. Bejött.