Az utóbbi hetekben kaptunk némi ízelítőt a télből. Sokfelé esett a hő, a hegyekben ebből síelésre alkalmas mennyiség hullott. Ám ma változik a helyzet. Eleinte többnyire erősen felhős, illetve borult lesz az ég, majd főként északnyugaton és északkeleten felszakadozhat, csökkenhet a felhőzet. Csak szórványosan lehet csapadék az is eső.

Viszont főleg a hajnali, reggeli órákban sűrű köd képződése várható a következő napokban, ezért figyeljünk oda a gépkocsink világító berendezéseinek állapotára. Hideg nyirkos időre számítsunk, így továbbra is jelentősen biztonságosabban autózhatunk téli gumi használatával.

Hétfő délután marad a zömmel erősen felhős égbolt, de néhol néhány órás napsütés is lehet. Jelentősen erősödik a nappali felmelegedés, így a magasabban fekvő területeken is megkezdődik az olvadás.

Magyarország térségébe dél-délkelet felől mediterrán eredetű enyhébb levegő áramlik, ami véget vet a korán jött télnek. Szombatig folyamatosan emelkedik majd a nappali hőmérséklet. Kettős fronthatásra számítsanak a frontra érzékenyek.

Forrás:Metnet.hu