Kis limuzinnal bővül a Mazda kínálata. Az általunk már tesztelt ferdehátú után lépcsős hátú kivitelben is elérhető lesz a Mazda2.

Sikerült átmenteni a három-, illetve ötajtós változatok dinamikus megjelenését a lépcsőshátúra. Nemcsak ráaggattak egy csomagtartót, de harmonikus a megjelenése. A két változat egyébként az első ajtókkal bezárólag azonos, hátul viszont teljesen új elemeket alkalmaztak.


A más ismert kétféle benzinmotor kerül a Mazda2 szedánba is. Az 1,3-as 86 lóerős, míg az 1,5-ös 103 lóerőt teljesít. A manuális mellett mindkét erőforrás párosítható automata váltóval is.

Kínában mutatják be az autót, amelyet ott is gyártanak majd, egyelőre nem tudni, hogy hozzánk jut-e belőle. Bár Nyugat-Európában alig van keletje a kis lépcsőshátúaknak, keletebbre, így Magyarországon sikeresek az ilyen változatok. Miután a Suzuki Swiftből eltűnt a limuzin, és az SX4 lépcsős hátú változatának egyetlen motorja 1,6-os, remek választás lehetne ez a Mazda a hazai vevőknek. A Hondának legalábbis bejött a City, a lépcsőshátú Jazz.