A ausztráliai Új-Dél-Wales állam kormánya ezután nem bánik kesztyűs kézzel az utcákon versenyző, gyorsuló vagy épp driftelő autósokkal: egy, a héten bejelentett program szerint az ilyen tevékenységet végzők autóit elkobozzák és összetörik.

A versenyzésre használt járgányok tönkretételét ezen túl még filmre is veszik, és elrettentő céllal bemutatják a fiatal autósoknak. Az eljárás mögötti logika az ausztrálok szerint az, hogy az utcai versenyekkel a résztvevők mások vagyonát és életét teszik kockára, így cserébe az övéket teszik tönkre.

Az már más kérdés, hogy mondjuk miért nem árverezik el inkább az elkobzott négykerekűeket, hogy az így szerzett pénzt mondjuk oktatásra-felvilágosításra fordítsák, vagy épp arra, hogy a versenyzésre vágyó fiatalok számára legális pályát építsenek. Az egyetlen értelmes eleme az intézkedésnek, hogy a lefoglalt autók némelyikét törésteszten teszik tönkre, így a tuningautók biztonságáról is kiderül valami.

Az ausztrál hatóságok egyelőre még nem kaptak el senkit, de ha valakire épp Sydney-ben jönne rá a versenyezhetnék, annak azt ajánljuk, hogy jól fontolja meg!