Az autógyártók szemszögéből legrosszabb forgatókönyv szerint 2015-re olyan autókat kell gyártaniuk, amelyek szén-dioxid-kibocsátása 120 gramm kilométerenként. Persze ez is messze van a hibridek vagy az üzemanyagcellás modellek tisztaságától, de kezdetnek nem rossz.

Bár törvény még nincs, a gyártók azonnal reagáltak. Most mindenki zöld! A motorok áttervezésével, a karosszéria aerodinamikai és tömegszerű átalakításával jelenlegi modelljeiket tették gyorsan környezetkímélőbbé. Az Opelnek azonban erre nem minden esetben volt szüksége, azonnal vannak megfelelő járművei, melyeket épp nálunk, Esztergomban gyártanak.

Vidám belső

Vidám belső

Vidám belső


A Frankfurti Autószalonon bemutatott új Opel Agila két változatának CO2-kibocsátása 120 gramm/kilométer alatt marad, az 1,0 literes benzines és az 1,3-as dízel is hozza ezt. Mindemellett a pénztárcának az jót tesz, hogy az előbbi 5, az utóbbi 4,5 litert fogyaszt száz kilométerenként.

Jövő tavasszal érkezik a szalonokba a Suzuki Splash ikertestvére, amelynél az öt ülés mögött 225 literes csomagtartó is van. Azaz egy jól használható kis járgány ez.