A Los Angeles-i Autókiállítás keretében évente megszervezésre kerülő Design Challenge keretében idén a kaliforniai tervezőirodákat az ötven év múlva használt jövőautók megálmodására hívták.

A pályamunkák között számos csodabogár volt – sőt, csak azok voltak! -, nekünk a Mercedes harmincas éveket idéző önszerelő tanulmánya tetszett a leginkább, a zsűri azonban a Volkswagen Slipstream tervét találta a legjobbnak.

A Slipstream a győzelmet az értékelés szerint a hétköznapi életbe való jó integrálhatóságával és a mesterséges intelligencia újító felhasználásával érdemelte ki. A VW kétkerekű, könnycsepp alakú járgánya megálmodói szerint a városi közlekedésben függőleges állásban, kevés helyet foglalva, jó kilátást biztosítva közlekedne, míg nagyobb sebességeknél, országúton haladva az útra ráfeküdve előtérbe kerülne az áramvonalas forma.   

Tömeges magány

Tömeges magány

Tömeges magány


“A pályamunkák mind nagyon meggyőzőek voltak, a végén az döntött, hogy melyik újító ötlet igazodott leginkább a hétköznapi élet igényihez. A Volkswagen tervezői igazi szenvedélyről tettek tanúbizonyságot, és az ő elképzelésük volt a legvilágosabbnak 2057-ről” – mondta döntnökök vezetője.