Ismét megérkezett a havazás Magyarországra, amely az előrejelzések szerint jelentősebb lesz, mint a hétvégi főpróba. A Dunántúlon többfelé már havazik, Győrből, Pécsről jelentettek már havat, de a Kékestetőn is vastagszik a síelésre már alkalmas hóréteg. Az ország középső részén havas eső, más területeken egyelőre eső esik.

Baranyában tíz centis havat várnak, így ott hármas fokozatú készültség van. A Dunántúlon viharos széllökések kíséretében hófúvások is lehetnek, így a nyílt részeken különösen figyeljünk, egy-egy nagyobb légáramlat kitérítheti az autót a kijelölt irányból. Ellenőrizzük a gépjármű világító berendezéseit, hiszen hóesésben, esőben csökken a látótávolság, használjuk városban is a tompított fényt.
 
A hőmérséklet napközben alig változik, kora délután és este egyaránt 0 és +5 fok között alakul legtöbb helyen, de nyugaton ennél hidegebb is lehet. Így a leesett csapadék megmaradhat, hosszabb ideig síkosan tartva az utakat. Kerüljük a hirtelen irányváltásokat és fékezéseket, amitől az autó megcsúszhat, ilyen körülmények között jelentősen romlik a gumik tapadása.

Hidegfronti hatás várható, emiatt az arra érzékenyeknél ingadozhat a vérnyomás, így gyengülhet a koncentráció, illetve fáradtságérzet okozhat. Hosszabb lesz a reakcióidő, fokozódhatnak a reumatikus fájdalmak.

Forrás:Met.hu