Azután, hogy a Gallardóból elkészült a Superleggera, hamarosan a Murcielagóból is lesz könnyített, sportosabb változat. 2008-ban mutatkozik majd be.

A hírek szerint még az LP640-nél is erősebb V12-s motorral, várhatóan 680 lóerős teljesítménnyel készülhet az új Lamborghini.
  
Mindez azonban csak a kezdet, ami igazi fenevaddá teszi az új sportkocsit, az új hajtás és a kisebb tömeg. Szemben ugyanis a jelenlegi Murcielago összkerékhajtásával, az új Lambo-csúcsmodell csak hátul hajt majd.

Mindez önmagában is jelentős súlymegtakarítást eredményez ? az első differenciálmű és féltengelyek 40 kilogrammot jelentenek -, de számos dolgot könnyebb anyagból készítenek el. Így elérhető, hogy az 1660 kilogrammos LP640-nél 130 kilogrammal könnyebb legyen a jármű.

Csak hátul hajt

Csak hátul hajt

Csak hátul hajt


Ahogy a karosszériaelemeknél, úgy belül is alkalmazzák majd az ultrakönnyű szénszálas műanyagokat, így például az ajtópaneleken 2 kilót tudnak spórolni. Az SV néven futó új modell kerekei is különlegesen kis tömegűek lesznek, így darabonként hat kilót spórolhatnak. Sok alumíniumelemet a jövőben magnéziumra cserélnek.

Csak a kormányról kapcsolgatható félautomata E-Gear sebességváltóval készül majd az autó. Egyfelől, miután az két kilóval könnyebb a manuálisnál, illetve mert a cég szerint eléggé el lesznek foglalva az autó irányításával a vevők, anélkül hogy kapcsolgatnának.