Egy nem létező – a Telegdi Károly Parkolási Kft. – társaság nevében bírságolja a főváros budai kerületeiben az autósokat egy szélhámos – írja a Népszava. Eddig a XI. és XII. kerületben találkoztak a csaló fizetési felszólításaival, amiket a Budapesti Önkormányzati Kft. piros, illetve a Centrum Parkoló kék zacskóiban helyezett el.

Nemcsak tilosban parkolásért büntet a csaló, de akkor is, ha az autós nem a parkolási övezetben hagyja gépkocsiját, tehát díjat sem kell fizetnie. Ilyenkor a fizetési felszólításon nem is a parkolójegy hiányát tünteti fel, hanem a “járdán parkolást”. Normál esetben ezért nem a parkolócég, hanem a közterület-felügyelet szabhat ki bírságot.

Minimális türelmi idővel dolgozik a szélhámos, csupán egy hetet hagy az autósoknak, hogy befizessék az ötezer forintos büntetést, a mellékelt csekken, egyébként perrel fenyeget.

A csaló a társaság ügyfélszolgálati irodájának címeként egy XIII. kerületi bevásárlóközpontot, elérhetőségeként pedig egy XI. kerületi nyilvános telefonfülke számát adta meg a papíron.

Forrás: Népszava