Korábban már hallottunk róla, most már meg is nézhetjük a Maybach nyitható tetős változatát. A Maybach 62 S Landaulet egyelőre koncepcióautó, de a hamarosan kezdődő Dubai Auto Show után várhatóan 20 közel-keleti vevő meg is kaphatja az autó egy-egy példányát.

Nem véletlen a névválasztás, hiszen a Landaulet utónevet a 20 század első felében azok az autók kapták, amelyek hátsó részét nyitható tetővel látták el, de a sofőr felett zárt utascella volt. Pont ilyen a Maybach mostani modellje is.

A hosszabb, tehát a 6,2 méteres Maybachon alapuló kocsinak mindössze 16 másodpercig tart, hogy láthatóvá tegye a hátul ülők feje felett az eget. Ezután azok szabadon évezhetik a menetszelet maximális kényelemben utazva.

Motor tekintetében sem hagy kívánnivalót a Landaulet, az orrában az AMG 6,0 literes V12-es motorja lapul. A blokk 612 lóerős teljesítménye bőven elég ahhoz, hogy a sofőr bármely helyzetben kivágja magát, nem is beszélve az 1000 newtonméteres nyomatékról.


Megfelelően a közel-keleti vevők ízlésének a koncepcióautó fehér fényezést kapott, s belül is nagyrészt fehér bőr és velúr borítja, amit fekete zongoralakk-szerű, vagy gránitbetétekkel díszítenek. A sofőr részlege fekete, ahogy a vászontető is.
 
Nem egyedi ötlet ez a limuzinkialakítás, hiszen pár éve a Peugeot is épített egy hasonló tanulmányautót a 607-es modell elemeit felhasználva. A kocsit Franciaország új vezetője, R Sarkozy használta beiktatásakor idén.