A kötelező biztosítás vesztesei 2Újra rekordszámú lehet a biztosítót váltók száma – derül ki a biztositas.hu első heti statisztikájából. Az első napokban ugyanis 40 százalékkal váltottak többen a portálon, mint az előző év hasonló időszakában. Elképzelhető, hogy idén 700 ezren váltanak biztosítót, főként, mert idéntől már nem az autós, hanem új biztosítójának feladata, hogy beszerezze a bónuszigazolást a korábbi cégtől.

A portálon az első napokban mintegy 5000-en váltottak kedvezőbb díjat kínáló biztosítóra. A szerződések összesített adatai alapján a legtöbben a MÁV Általános Biztosító Egyesületet (a váltók 25 százaléka) választották, a második helyen az AEGON Biztosító Zrt. (17 százalék) áll, míg a harmadik a Genertel Biztosító Zrt. (16 százalék).

Idén eddig a legtöbben az Allianz Biztosítótól pártoltak el (a váltók mintegy 16 százaléka), de jelentős a Posta Biztosító Zrt.-t (13 százalék), illetve a Közlekedési Biztosító Egyesületet (11 százalék) elhagyók aránya is.

Az első hét adatai alapján kitűnik, hogy az autósok választása továbbra is szinte kizárólag az ár alapján történik – mondta Rácz István, a biztositas.hu ügyvezetője. Ezért nem meglepő, hogy 2005 után idén is a díjait tavalyhoz képest egyáltalán nem emelő MÁV Biztosító Egyesület a legnépszerűbb a biztosítót váltani szándékozók között.

Forrás: biztositas.hu