A négynapos ünnep miatt a kamionok szerda 22 órától csütörtök 22 óráig, és szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig nem közlekedhetnek a magyar utakon, míg csütörtök 22 órától szombat 22 óráig nem lesz korlátozás.

A Gazdasági Minisztérium közleménye kiemeli, hogy a nehéz-tehergépkocsik közlekedésének korlátozásáról szóló kormányrendelet szerint a kamionokra érvényes közlekedési korlátozás november 4. és március 1. között nem vonatkozik a nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsikra, azaz november 4-én, vasárnap 0 órától a nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsik a forgalomkorlátozás alól mentesülnek.

A kormányrendelet szerint a magyar vagy külföldi hatósági jelzéssel ellátott tehergépkocsik, vontatók, mezőgazdasági vontatók és ezek pótkocsijai, amennyiben megengedett legnagyobb össztömegük a 7,5 tonnát meghaladja, az ország közútjain a rendeletben meghatározott időszakokban nem közlekedhetnek.

A korlátozás célja, hogy a rendelet hatálya alá tartozó tehergépkocsik, elsősorban nyári és hétvégi időszakokban, valamint a munkaszüneti napokon a lakosság hétvégi nyugalmát ne zavarják, és forgalmuk korlátozásával amúgy is zsúfolt közutakon a balesetek száma csökkenjen.

Forrás: MTI