Az autós kötelező felelősségbiztosítási piac mintegy felét kezében tartó Allianz az új idényre teljesen átszabta a tartifatáblázatát. A díjaik a régi és az új ügyfelek számára összeségében átlag öt százalékkal csökkennek. A kockázatosabb ügyfelek számára persze nőnek a díjak, esetükben 1-6 százalékos lesz a tarifaváltozás.

A cég a kötelezővel és cascóval egyaránt rendelkező, nagyjából 180 ezer ügyfele számára autós hitelkártyát bocsát ki az Allianz Bankkal közösen, amivel minden magyarországi benzinkúton literenként átlagosan 5-8 Ft kedvezményt biztosít. A 2-3 százalékos kedvezmény mértéke a tankolások számától függ. A többet tankolók kapnak nagyobb százalékos engedményt, de ez maximum havi 33 ezer forintnyi benzinre/gázolajra érvényes.

Az internetes ügyfeleknek további előnyöket ajánl a biztosító. A világhálón kötött szerződésekért járó 10 százalékos engedményen túl a november elején induló direktbiztosítási csatorna, a www.allianzdirect.hu-n létrejött üzletért még plusz 5 százalékot engednek el.