Hasselhoffék büszkén pattannának bele

David Hasselhoff, Erika Eleniak, Pamela Anderson – a világon mindenki egyszerre vágja rá: Baywatch! Így van ez Svédországban is. A Volvo göteborgi  tanulmányközpontjában a tervező, Joel Alexandersson – aki maga is hobbi-életmentő – örömmel kapott az alkalmon, hogy a híres Los Angeles-i kollégák ihlette autót készítsen.

A Volvo XC70-est teljesen újratervezték, a gyártás különlegessége, hogy az egyedi alkatrészeket ún. rapid prototyping módszerrel, köztes agyagmodell nélkül, a tervrajzok alapján gyártották.

A Surf Rescue nevű tanulmányt 12 cm-vel megemelték, az új, rövidebb első és hátsó lökhárítók pedig jóval kompaktabbá tették az autót. A 20 colos felnikre különleges, laza, homokos talajra szánt gumikat tettek, míg a festés a kötelező sárga-piros kombinációt hozza.

A beltérben a fekete és szürke uralkodik, citromsárga betétekkel feldobva. Az üléseket a búvárruhákhoz használt neoprén anyaggal kárpitozták. Ugyancsak neoprén borítást kapott a csomagtér, ahova két búvárpalack, egy egészségügyi oxigénpalack, elsősegélycsomag, egy újraélesztő-készülék és egy nagy gyógyszeresláda is befér.

Mitch Buchanan kapitány elégedetten bólint.